Havas Media Group België zal vanaf nu onder 2 standaarden voortbestaan: enerzijds zijn oorspronkelijke afdeling, Havas Media, en anderzijds Arena Media onder leiding van digital native Mathias Beke.
Arena Media is reeds actief in 60 landen, hoofdzakelijk in Europa en Zuid-Amerika, maar tot voor kort nog niet in België. Daar komt nu verandering in met de aanwerving van Managing Director Mathias Beke (37 jaar), die na 2 jaar aan het hoofd van Social Lab Belgium (WPP) terugkeert naar de Havas-familie.

«De keuze voor Mathias Beke, die zowel thuis is in digital als in ‘Brand Content’, sluit aan bij de noden van merken op het gebied van integratie van een cross canal on and off parcours. Hij zal verantwoordelijk zijn voor de implementatie van ons strategisch proces (Meaningful Channel Planning) en de daarbij horende technologische oplossingen », legt Hugues Rey (CEO Havas Media Group België) uit.

Mathias Beke bouwde een media-expertise op gebaseerd op het beheer van ROI en van channels met engagerende content. Na ervaringen bij een adverteerder (Allianz), in een PR-agentschap (Planet RP) en in de media (RTL Group) kwam Mathias in 2011 bij Havas Media als POE Manager (Paid-Owned-Earned). Vervolgens creëerde en ontwikkelde hij de Social Media afdeling van Havas: Socialyse. « Dit illustreert volledig de digitale transformatie waarbij de traditionele businessmodellen steeds vaker plaats moeten maken voor innovatie en veranderingen, » vertelt hij enthousiast. « De rol van Arena Media zal erin bestaan de klanten te begeleiden in de richting van deze veranderingen. We moeten duidelijk maken dat een media-agentschap vandaag advies geeft en zich ontfermt over de totstandkoming van een goede samenwerking tussen alle contactpunten. Dat betekent kort op de bal spelen, te beginnen bij het verkooppunt tot de producten en diensten die ermee verbonden zijn en dit door het gebruik van paid, owned, shared en earned media. Dit betekent ook dat we nooit mogen vergeten dat channels en inhoud onafscheidelijk zijn bij het creëren van het verhaal van een merk.»

« Arena Media België is een alternatieve structuur die de onderneming van de adverteerder in het middelpunt van alle bedrijfshandelingen plaatst, dankzij een benadering die bestaat uit de exploitatie van individuele gegevens en de kracht van content, » geeft Hugues Rey aan.

Net zoals Havas Media zal het agentschap zich beroepen op de gespecialiseerde afdelingen van de groep: 2MV Data Consulting (advies over data, strategy & insights), Artemis (systeem ontwikkeld door de groep voor aggregatie en beheer van data), Socialyse (social media), Affiperf (Digital Trading Desk) en Ecselis (performance marketing). Havas Earned Media neemt de productie van content voor zijn rekening.

Contact Havas Media Group Brussels

Hugues Rey
Chief Executive OfficerTel: +32 2 349 15 60 – Mobile Tel: +32 496 26 06 88hugues.rey@havas.com
Rue du Trône 60/bte 5 – 1050 Bruxelles

Over Havas Media Group

Havas Media Group is de media-afdeling van de Havas Group. Havas Media is vertegenwoordigd in 126 landen met 6500 medewerkers. Havas Media Group Brussels telt 80 werknemers die zich bezighouden met alle aspecten van media (offline en online) voor publicitaire doeleinden.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s